2014. augusztus 26., kedd

Magyarország, Gyömrő, a Tőzeges tó (horgász tó), SzG3


Erről nem fogok túl sokat írni, ez egy horgásztó, viszont nagyon szép. Könnyű megközelíteni, lehet autóval is, de akár gyalogosan is a Tófürdő felől. Ekkor a mélyebb (É-i) oldal felől kell megkerülni a tavat. Szép, kiépített (Viacoloros) út megy részben körbe a tó körül. A tó melletti parkerdő sem a szokásos alföldi akácos, vagy nyáras, ha jól láttam szép tölgyerdő van ott. Bár a Tófürdő el van kerítve (itt nem lehet lemenni a partjára), de magában a parkerdőben több piknikhely is van, és innen viszonylag jó a rálátás a tóra. A déli oldal le van zárva (a strand miatt), de nekünk úgy is balra kell kanyarodnunk a Tőzeges tó felé. Jobb kéz felől elhagyunk néhány zárt kertet és már ott is vagyunk. Ez után már nincs más dolgunk, mint sétálni a tó körül és gyönyörködni benne. Bár valószínűleg mesterséges tó (bányagödör), de viszonylag természetesnek hat.
Még néhány képet feltöltök ide a Polgármesteri hivatalról (e miatt nem nyitok egy új lapot), ez is nagyon szép, valószínűleg ez is egy kisebb kúria lehetett korábban. Hogy a két tónak milyen központi az elhelyezkedése, mi sem bizonyítja jobban, hogy a Tófürdő parkolójától a Polgármesteri hivatal talán 200 m-re található.

További látnivalók Gyömrőn:
a Tófürdő
a tájház
a Teleki kastély

Ha tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!
Klímaszerelés Budapesten és környékénHa tetszett, vagy hasznos volt a bejegyzés, kérlek jelöld meg a g+1-et (alul található)! Köszönöm!
Vissza a főoldalra (katalógus)
Ez itt egy hirdetés: professzionális angol és német nyelv oktatás Budapesten!
Klímaszerelés Budapesten és környékén

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése