2018. július 2., hétfő

Magyarország, Szolnok, Rep Tár, SzG3


Végre egy olyan hely, amit majdnem maradéktalanul ajánlani tudok (ami egy kicsit nem tetszett az az, hogy a kiállításon kívül minden csak külön fizetés ellenében volt csak igénybevehető és ha ezeket egyenként mondjuk csak két személy - apa és fia - veszi igénybe, akkor az már egy eléggé tekintélyes summát tesz ki. Az ajándékbolt árait is eléggé drágának tartottuk).
Na de vissza a kiállítási részhez. Maga a repülőállomány nagyon jó áttekintést ad a magyar katonai repülés korábbi gépeiről. Bár eléggé tájékozott vagyok a témában, az azért meglepett, hogy egy MIG 23-as, vagy egy SZU-22-es gép milyen nagy. A gépek szépen restauráltak, itt csak az a kérdés, hogy a szabadtéri tárolásuk hosszabb távon mennyire lesz jó, mivel tudjuk, hogy pld a MIG 29-esek nem nagyon tűrték a szabadtéri tárolást. UV fény, eső, jégeső!, hideg-meleg, ki tudja. Most még tényleg nagyon szépek a gépek. Ráadásul kifogtam egy igen jó időjárást, én fotó felhőnek hívom ez (abból is a legjobb volt), így az időjárásra sem panaszkodhattunk. Meg nem volt 35 fok sem. A szabadtér végében van egy egyéb kiállítás, ami azért áttételesen csak csatlakozik a fő témához (repülő múzeum), itt találhatóak a légelhárítás gépei. Különösen a rakéta komplexumok látványosak.
Nagyon érdekes a "B" épületi kiállítás, itt egy kis történeti áttekintést is kapunk, valamint a hajtóművekre is egy jó kis betekintést. Itt találhatóal az interaktív részek is (fizetős).

Tehát a jelenlegi állapotában nagyon ajánlható azoknak, akiket ez a téma érdekel (meg talán azoknak is, akik ezzel még nem foglalkoztak, hátha kedvet kapnak hozzá).

Miután több, mint 200 képet készítettem, azokat egy fotóalbumba tettem fel, itt ez alatt elérhető (egy beszámolóban kezelhetetlen mennyiség lenne). Itt egy jó pár kedvcsináló kép található.

A beszámoló Fotóalbuma ITT tekinthető meg (a repülőgépek és helikopterek pontos beazonosításával)

Vissza a főoldalra (katalógus)

az "A" épület (bejárati és kiállítási rész)






























Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése